fbpx
Een van de grootste misverstanden over het werken als Virtual Assistant is

dat je dan een ‘ondersteuner-op-afstand’ bent. Niets is minder waar.

Een Virtual Assistant is een zelfstandig ondernemer die vanaf haar eigen plek opdrachten uitvoert voor de opdrachtgever. Via telefoon, Skype en e-mail wordt contact onderhouden. Een VA neemt dus taken uit handen zodat de opdrachtgever bezig kan zijn met zijn product of dienst.

Daarnaast zijn veel VA’s ook sparringpartner en denken ze mee om het bedrijf naar een nog hoger niveau te tillen. Omdat ze zelf zelfstandig ondernemer zijn weten ze wat er allemaal op het pad van een ondernemer komt. Een VA is daarin een ervaringsdeskundige wat het verschil maakt tussen een VA en de meeste secretaresses.

En wanneer je NU je kans pakt om de opleiding tot VA te volgen, heb je een voorsprong!!!

Want… De wereld verandert. En ook de manier van werken gaat de aankomende jaren flink veranderen. Zo schreef de Nationale beroepengids een mooi stuk. Daarin staat oa:

“Dus als je jezelf afvraagt: ‘Wat zijn de meest gevraagde beroepen van de toekomst?’, dan hebben wij het antwoord voor je. Hieronder vind je een greep uit de nieuwe of vernieuwde beroepen, waar een goed toekomstperspectief wordt verwacht.”

En binnen die 21 meest gevraagde beroepen staat ook de VA! Hieronder een stukje uit het artikel over de VA:

“We zien binnen de secretaressefunctie terug dat een manager/ondernemer ook een sparringpartner nodig heeft.

Veel VA’s vervullen tegenwoordig diezelfde rol voor de opdrachtgever. De Virtual Assitant kan de opdrachtgever bijvoorbeeld begeleiden met (online) marketing/ Social media, communicatie, lanceringen van producten en diensten, stroomlijnen en automatiseren van bedrijfsprocessen, inrichten van online academies, webdesign, finance en nog veel meer.

Menig Virtual Assistants is zelf ondernemer en begrijpt zodoende wat de opdrachtgever nodig heeft en tegen aan loopt.”

Steeds meer ondernemers/managers besteden NU al ondersteunende en/of routinematige werkzaamheden uit.

Een VA kan bijvoorbeeld helpen met

 • Social Media, Marketing, Branding
 • Klantcontact/Sales
 • Administratie/Boekhouden
 • Agendabeheer/Organiseren
 • Structureren

Als VA kun je zoveel taken uit handen nemen. De afgelopen jaren heb jij als werknemer al veel ervaring opgedaan. Deze ervaring is goud waard voor de ondernemer. In combinatie met de opleiding tot VA bij de VA Praktijk ben jij al snel onmisbaar voor die steeds groter wordende groep ondernemers!

En wat levert het jou nog meer op!

Het levert een ondernemer veel op wanneer hij/zij een gecertificeerd VA naast zich heeft staan. Maar ook voor jou zitten er flinke voordelen aan. Voor mij betekende deze stap niet alleen meer tijd voor m’n gezin, maar het gaf me ook zeker zoveel vrijheid. Mijn leven is totaal anders geworden. Nooit gedacht dat het ondernemerschap mij zoveel voldoening zou en een andere manier van leven zou geven.

Wat zou jij er van vinden als je:

 • Je werkt zo kunt plannen dat je meer tijd overhoudt voor jezelf en je gezin
 • Weer vaker naar een maandviering kunt gaan
 • Mee kunt met schoolreisje of leesmoeder kunt zijn
 • Kunt werken vanaf iedere plek of vanuit ieder land waar jij wilt
 • Zelf bepaalt voor welke klanten je werkt
 • Zelf bepaalt welke opdrachten je uitvoert en aanbiedt